четвер, 9 липня 2015 р.

ІІІ Всеукраїнська літня школа адвокації для бібліотекарів-2015


                         

          


Сонячного ранку 22 червня нас, учасників та тренерів  «Школи позитивних змін» привітно  зустріли в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Гончара, з вікон якої можна годинами милуватися краєвидами могутнього Дніпра та красивого міста. Директор Херсонської ОУНБ  Коротун Надія Іванівна привітала всіх учасників, а працівники бібліотеки  провели екскурсію бібліотекою та презентацію «Особлива бібліотека для особливих людей» – про роботу з людьми з особливими потребами.  Після невеличкої дискусії, наша   подорож продовжилась умовним авіалайнеолм на відділи-острови Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки
.
Далі  комфортним автобусом нас доправили до смт. Лазурне Скадовського р-ну Херсонської області. Тут відбулося урочисте відкриття роботи Літньої школи, знайомство з учасниками Школи та тренерами. Всі ділилися своїми враженнями від побаченого в чудових бібліотеках Херсона та морського берега Лазурного.
Робота Літньої школи адвокації  тривала  шість днів і поєднувала в собі заняття, виконання завдань, дослідження, обговорення проектів, представлення презентацій учасників та, звичайно, активний відпочинок на пляжі, спортивні естафети, підготовка фотовиставки «Бібліотечний Patchwork» , флешмобу , Бібліофесту до Дня Конституції України тощо. 




 Учасники Школи прослухали презентацію Барабаш Світлани на тему «Адвокація від А до Я, і навіть більше», дискутували навколо  питання, «Бібліотека в умовах кризи», а також разом з тренерами  Шевченко Іриною та Хіміч Ярославою знайомились та вносили свої пропозиції до тексту Маніфесту УБА  і  вчились як планувати кампанію з адвокації.  Із презентації Бояринової Оксани, РR-менеджера УБА,  бібліотекарі дізналися, що таке Event PR , Digital PR, про особливості  піару у кризових ситуаціях та багато іншого.

.
Отримані знання  дадуть нам змогу   будувати зв’язки з громадськістю, представляти свою бібліотеку  в соцмережах та ЗМІ.та багато іншого.


Директор Школи адвокації  Лариса Лугова на власному досвіді продемонструвала  як стати лідером та провела майстер-клас  «Крамниця корисних дрібниць» на прикладі Львівської обласної бібліотуки для дітей, яку вона очолює

Досвід попередніх адвокаційних кампаній та  нинішня  «Школа позитивних змін» додала учасникам  практичних знань, корисних порад і ентузіазму на майбутнє.

Немає коментарів:

Дописати коментар