четвер, 6 жовтня 2016 р.

День бібліотек






Дві сили найбільш успішно сприяють вихованню культурної людини: мистецтво і наука. Обидві ці сили поєднані в книзі. Перша прочитана книжка – це перше знайомство з чарівним світом.

Давним давно людина почала збирати книги. Багаті правителі вважали за свій обов’язок та честь мати при своїх палацах бібліотеки. Ще і слова такого не було „Бібліотека”, а зібрання книг уже існувало і називалося воно тоді „Пристанище мудрості”, „Аптека для душі”, „Дім порад і наставлень”.

Бібліотека – древня і вічно юна оселя людського розуму. Все життя всесвіту зосереджено у цьому магічному кристалі, що називається – бібліотека.



Бібліотека... Тиша.. Століття...
Тут книги розумні спокійно живуть
У тихій величній світлиці,
А двері широко відкриті ведуть
До знань золотої скарбниці.
Герої романів, легенд, повістей,
Тут радо говорять із нами.
В книжках – відкриття всіх великих людей,
Думки, що хвилюють віками.


Давно сказано: хороша робота два століття живе. Живе і більше, нерідко багато тисячоліть. Якщо не в матеріальному своєму вираженні, то в людській подяці, пам'яті. За всіх часів в усіх народів понад усе цінувалися вміння, професійна майстерність. Хороший бібліотекар має бути компетентним і в книжках і в людях.
Хтось із мудрих сказав: „Бібліотекар – це не професія, а стан душі”. Ріднити людей з книгою, відкривати їм красу і силу слова, - що може бути достойнішим?
З книгою ми пов'язали своє життя, з нею ми працюємо і відпочиваємо, їй ми безмежно віддані.


Для кожної освіченої людини, бібліотекар – це насамперед творча особистість, яка безкорисливо, щедро з повною віддачею служить суспільству, читачеві.

 
День бібліотек – довгоочікувана данина великому внеску бібліотек у культуру та науку нашої країни. Держава належним чином оцінює значення бібліотек.
Невеликою частиною бібліотек України є книгозбірні нашого міста, в яких працюють самовіддані люди. Всі вони вважають свою професію не просто роботою, а своєю місією на землі, покликанням своєї душі. Це люди, які допомагають творити свято, цим дихають і живуть.

Тетяна Володимирівна Єфімчук, начальник міського відділу культури і туризму привітала працівників бібліотек із святом і вручила грамоти за важливий внесок у розвиток бібліотечної справи, наполегливість та творчу працю, зазначивши , що особливим багатством бібліотек завжди були і будуть її кадри – талановиті, досвідчені, кваліфіковані спеціалісти, безмежно віддані своїй справі.

Галина Василівна Мосійчук, композитор та виконавиця пісень, подарувала колективу бібліотечних працівників міста  свій подарунок - пісню-романс на слова поетеси Любові Пшеничної "У царстві книг." 

 

Галина Василівна Мосійчук, композитор та виконавиця пісень, подарувала колективу бібліотечних працівників міста  свій подарунок - пісню-романс на слова поетеси Любові Пшеничної "У царстві книг." 

Вже декілька років в Дубенських міських бібліотеках діє акція „ Подаруй бібліотеці книгу”. Користуючись нагодою, ми називаємо прізвища людей, які із року в рік дарують нам книги   Кулик Наталя, Голубенна Анна, Козачок Людмила, Чулков Валентин та інші.
Щира подяка Вам, шановні, за вашу щирість, розуміння.


Шановні наші читачі ми завжди з радістю чекаємо:

Не оминайте наш поріг,
Беріть скарби нетлінні в руки.
Нема прекрасніших доріг,
Ніж, в цей вселюдський храм науки.
 



Немає коментарів:

Дописати коментар