пʼятницю, 2 грудня 2016 р.

1 грудня -- Всесвітній день боротьби зі СНІДом.



Нове захворювання, яке отримало назву СНІД - Синдром набутого імунодефіциту, було зареєстровано Американським центром контролю за захворюваннями в 1981 році. На сьогоднішній момент поширення цієї недуги досягло масштабів глобальної епідемії, яка несе загрозу існуванню людства.
Зокрема, в Україні з кожним роком зростає кількість випадків зараження ВІЛ-інфекцією, яка призводить до розвитку Сніду. Згідно зі статистичними даними, з початку 2014 року в країні зареєстровано понад 16 тисяч нових випадків. А, починаючи з 1987 року, офіційно в нашій країні зареєстровано понад 260 тисяч випадків зараження ВІЛ та більше 34 тисяч смертей від недуги.
Учасники бесіди  за круглим столом «СНІД: ЗНАТИ, ЩОБ ВИЖИТИ» , яка відбулася у міській центральній бібліотеці, ще детальніше дізналися про особливість хвороби та багатогранність її впливу на організм людини. 


Так , як Україна вважається країною з дуже високою інфікованістю вірусом і це в основному молоді люди від 20 до 39 років, кожен повинен бути обізнаним  щодо  ВІЛ інфекції, щоб вберегтися від хвороби і не забувати про толерантність.
В бібліотеці оформлено книжкову виставку "СНІД - реальна загроза".

Немає коментарів:

Дописати коментар