середу, 13 березня 2019 р.

Велично слово Кобзаря



І став для нас Шевченко заповітом.
Безсмертним, як саме людське життя.
Ми будемо славить перед цілим світом
Живе й святе Шевченківське ім’я!

В гімназії №2 міською центральною бібліотекою  був проведений  літературний вечір «Живуть,  Кобзаре любий,  поміж нас і голос твій, і пензель твій, і слово» 
Талант Шевченка багатогранний: він був поетом і глибоким ліриком,  драматургом і повістярем, художником і  науковцем- живописцем.  Постать Шевченка і образи його поезій знайшли відображення у творчості багатьох  художників і скульпторів.
          Любов Пшенична презентувала  книгу Миколи Пшеничног "Прощай, убогий КОС-АРАЛЕ". Цю літературознавчу розвідку автор присвячує одному-єдиному віршу-реквієму Нашого Пророка. Простежує історію його написання в азіатській пустелі несходимій, розповідає про переклади десятками мов світу, знайомить із багатьма композиторами, які створили на цей текст мелодії. Ця книга є у фонді міських книгозбірень, хто хоче глибше дізнатись про даний період життя Тараса Шевченка має змогу взяти книгу і  прочитати.

У заході також прийняли участь завідуюча шкільною бібліотекою Марія Онищук, вчителі  та учні гімназії. Прозвучали пісні на слова Шевченка «Така її доля», «Думи, мої думи» та пісня «Шляд до Тараса» у виконанні Марини Пекарської. Присутні ознайомились з відео-презентацією «Тарас Шевченко – поет, який єднає» та книжковою виставкою «Величне слово Кобзаря».



Немає коментарів:

Дописати коментар