вівторок, 23 лютого 2021 р.

"Рідна мова поетична і пісенна"

Під такою назвою  в центральної бібліотеці відбулося свято рідної мови.

За рішенням ЮНЕСКО 21 лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. Це свято щорічно крокує по планеті. І кожен громадянин будь-якої країни відчуває свою причетність до свого народу, до своєї мови. За приблизними підрахунками, на земній кулі сьогодні понад 3000 мов, і кожна з них має право на своє існування, на своє життя, бо мова - це той інструмент, який об'єднує націю, народ у єдине ціле

Це великийскарб,який  треба шануватиберегти і розумно збагачуватиЖиття мови залежить від народуякий несе її у своїй душіу своїх звичаяхтрадиціяху своїх піснях і у своїй культуріРідна мова - це мова батькамова мамице мова народурідна мова - це мова серця.


Народна мова - безмежний океан. Це й пісня, народжена в стародавні часи, співана в радості та горі, передавана із вуст в уста й від серця до серця; це й дума - витвір всенародного генія; це й казка, легенда, переказ; це приказки та прислів'я, жартівливі співомовки... А яка багата та мелодійна українська народна пісня! Її люблять і з задоволенням співають не лише у нас в країні, але й за кордоном.



Свято мови відбулося у затишній читальній залі нашої бібліотеки. На святі виступили письменники Сергій Рачинець та Розалія Кутельчук, які прочитали власні твори, розказали про цінність рідної мовиОксани Бухансько  задушевно виконаала  пісні «Рідна мова» та«Рідна земля».


 

Вірш «Я дитина українська» читала Марія Мальчевська.



У святі прийняли участь учні 9-В класу гімназії 2, класний керівник Шурук Тетяна Євгенівна та завідуюча бібліотекою гімназії Онищук Марія Михайлівна.



Ведучими свята були Ліна Вовк та Роман Cикліцкий.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар