середу, 17 лютого 2016 р.

День доброти.




    «Перед розумним треба схилити  голову, перед добрим - стати на коліна."                                                  (   В.Гете)   



    Чим довше і уважніше придивляєшся довкола, тим більше звертаєш увагу на все, що оточує нас. З одного боку, навкруги чимало доброго   це родина, друзі, колеги, природа, яка зачаровує своєю красою , безліч цікавих речей у світі, що роблять його по-справжньому чудовим. А з іншого - багато болю і страждань : хвороби, нещасні випадки, війни, злочини, ненависть і злість, підлість і зрада,  які породжують всі нещастя.  Чітко бачиш все добре і погане.
    На превеликий жаль, сьогодні часто можна побачити глибоку байдужість серед людей. Здавалося б, як можна не допомогти немічному, не пошкодувати хворого і не поспівчувати скривдженого. Але доволі часто можна  з таким зустрітися сьогодні. Так бути не повинно. Тому, що ми всі однакові люди, з однаковим серцем і почуттями, і всі вміємо любити. І як нам приємно і хороше на душі, коли до нас відносяться доброзичливо, ввічливо, з повагою, без принижень, погроз і образ. Адже всі ми здатні підтримати близьких, рятувати хворих,  приносити радість, дарувати любов,  ділитися хлібом і дахом над головою… Словом – робити добро.
    Адже добро – це бачити в людині насамперед людину, а не чужака, ворога чи конкурента. Це зробити для іншого те, що складно для нього, але зовсім легко для тебе. Добро – це людяність і  взаємодопомогаТо ж будьмо добрими і завжди сіймо тільки добре. І тоді доброта врятує світ.
 


Немає коментарів:

Дописати коментар