вівторок, 5 квітня 2016 р.

Тиждень юнацької книги


Як повелося, в дні весняних канікул, в бібліотеках проходить тиждень дитячих та юнацьких читань.  Дубенська  міська центральна бібліотека теж взяла участь у проведенні тижня.    

            Щороку в березні ми відзначаємо день визволення нашого міста від німецько-фашистських загарбників. Цій даті була присвячена краєзнавча година «Хай буде пам’ять незгасима» та  книжкова виставка «Немеркнуче світло Великого Подвигу».  Захід присвячений пам’яті  жертв Другої світової війни - це лише маленька часточка великої данини пошани полеглим.

Шевченківські читання «Доля поета» розширили знання учнів  про життя і творчість Т.Г. Шевченка, його внесок у літературу, багатогранну спадщини, яку залишив поет та любов  до рідної мови. Найвищим заповітом для нащадків на всі віки звучать безсмертні поетові слова: «Свою Україну любіть,  любіть  її…» . Діяла книжкова виставка «Думи Кобзаря живуть між нами»

29 березня 1881 року народилася чудова дитяча поетеса Марійка Підгірянка. Про себе вона писала: «Я  -самоук, несміливе дитя Підгір’я. Списувала, що мені старі ліси розказували. Та не знаю, чи розуміла добре смерекову мову… А писала, бо чула душевну потребу…». ЇЇ творчій діяльності був присвячений літературний вечір «Співачка Сонячної віри» (до 135-річчя від дня народження). Присутні ознайомились з життям поетеси та її чудовими мелодійними творами.

До всесвітнього дня  поезії  був присвячений літературний вечір «Поезія молодих», на якому прозвучало багато чудових віршів поетів - початківців. Звідки беруть студійці свої образи? Звичайно - з життя . І нехай немає ще життєвого досвіду, але є уміння спостерігати, помічати ніким не помічене.

В бібліотеці також  проводилось  тестування  «Чи схильний ти до вживання наркотиків» та була оформлена  книжкова виставка «Шкідливі звички та їх наслідки». За підсумками тестування можна сказати, що серед учасників тестів шкідливі звички не поширені. Молодь зацікавлена в здоровому способі життя, цікавому живому спілкуванні між собою та в он - лайні.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар