вівторок, 31 травня 2016 р.

ЦЕНТР ОБСЛУГОВУВАННЯ ГРОМАДЯН ЕЛЕКТРОННОЮ ІНФОРМАЦІЄЮ


В Дубенській міській центральній бібліотеці створено Центр обслуговування громадян електронною інформацією (ЦОГ ЕІ), метою діяльності якого є надання бібліотечно-інформаційних  послуг та консультативної допомоги для отримання користувачами публічної інформації та її використання, забезпечення жителям регіону доступу до державних та регіональних електронних інформаційних ресурсів, допомоги у налагодженні комунікації між громадянами та органами влади в режимі онлайн,  доступу  до державних та регіональних електронних інформаційних ресурсів, нормативно-правових актів державного та місцевого рівня, до соціально значущої інформації (пенсійне забезпечення, соціальні пільги, пошук роботи тощо).
        Кваліфіковані  працівники міської книгозбірні надають консультації з питань пошуку інформації в інтернеті, участі у законотворчому процесі, забезпеченні участі в заходах в режимі онлайн, подання звернень, петицій, запитів, освоєння комп’ютерної грамотності та роботи в інтернеті.
         В Центральній міській бібліотеці ЦОГ ЕІ знаходиться у зоні обслуговування користувачів, тобто в читальній залі, де в користуванні відвідувачів 5 кмп’ютерів і постійно діє Wi-Fi зона .
Такі ж центри створюються у всіх міських бібліотеках-філіях. Міською центральною бібліотекою надано інформацію для завідуючих цих закладів та проведено навчання бібліотечних працівників.  Марія Романюк ознайомила  присутніх з  Положенням про  ЦОГ  ЕІ,  його завданнями і функціями та надала консультацію по створенню таких центрів у бібліотеках - філіях. Також учасники детально опрацювали  сайти органів влади, соціальних служб, комунальних закладів, онлайн-платежі, онлайн-квитки  тощо.


Немає коментарів:

Дописати коментар