четвер, 15 лютого 2018 р.

"НОВЕ БРИТАНСЬКЕ КІНО"

В рамках проекту "Артхаус Клуб" з 21 грудня до 28 лютого в Україні проходить фестиваль "НОВЕ БРИТАНСЬКЕ КІНО", де пропонується перегляд сучасних фільмів у своєму місті.
Дубенська міська центральна бібліотека прийняла участь у фестивалі і транслювала у приміщені бібліотеки 13 і 14 лютого  фільми "Я, Даніел Блейк" та "Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу".
Деніел Блейк  із однойменного кінофільму – 59-річний столяр, який через хворобу втрачає можливість заробляти на життя і змушений звернутися по соціальне забезпечення. У коридорах держустанови він зустрічає матір-одиначку Кеті та двох її маленьких дітей. Для Кейті єдиний шанс уникнути життя у жалюгідній комірці у лондонському гуртожитку для безпритульних – заселитися до соціального помешкання на іншому кінці країни. Деніел і Кеті розпочинають двобій із абсурдною бюрократичною системою, яка аж ніяк не полегшує життя громадян Великої Британії. Фільм удостоєний  найвищої нагороди  Каннського  кiнофестивалю у 2016 році - "Золотої пальмової гiлки".

Фільм  "Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу"- переможець фестивалю Чілдрен Кінофест у 2017році. Моллі Мун – сирота, що живе у притулку. Життя навкруги складно назвати щасливим – та одного разу все змінюється, коли до її рук потрапляє таємнича стародавня книга з гіпнозу. Моллі відкриває у собі дивовижну здатність – змушувати людей робити все, що вона забажає.

Немає коментарів:

Дописати коментар