пʼятниця, 27 листопада 2015 р.

Український Майдан грудня 2013 – лютого 2014.



        Відомий французький філософ Анрі-Бернар Леві ще у грудні 2013 року сказав на сцені Майдану свою рокову фразу “Серце Європи б'ється в Києві”. Спочатку це було підбадьорливим дружнім компліментом. Однак згодом з’ясувалося, що філософ ще тоді, на самому початку, мав рацію. Саме зависнувши між двох світів, між життям і смертю, свободою та тиранією, можна було повернути європейським цінностям їхній справжній сенс. Заспокоєна і безконфліктна Європа могла назавжди закрити свої двері для нестабільної і  проросійської України. Могла б, якби не Майдан...
      Українці стали першими європейцями в новітній історії, які за ці цінності поклали сотні життів. З’ясувалося, що  людський подвиг і є головною європейською цінністю, не багато і не мало: життя або смерть.
      Саме Майдан дав зрозуміти , що європейські цінності  не  передаються від покоління до покоління. І це не тільки  забезпеченість населення,  безвізовий режим та міждержавні  угоди, а кров і піт, страждання і жертва, розтрощені кістки та пробиті кулями голови..
      Нині ми відзначаємо другу річницю Революції гідності, приносимо квіти на Інституцьку та Європейську площі, схиляємо голови перед Небесною сотнею та проводимо в останню путь Героїв АТО і, витираючи сльозу, віримо і надіємось на мир та  краще майбутнє.




Збірка поезії


Немає коментарів:

Дописати коментар