четвер, 2 лютого 2017 р.

Бібліотечний урок "Краєзнавчі документи"



Кожен із нас має незримий зв'язок з тим місцем, де народився, зростав, де пройшло дитинство. Це місце - рідний край з його  піснями, мовою, традиціями. Осмислення історії, культури рідного краю збагачують людину духовно, виховують відданість Батьківщині, вчать шанувати свій народ та інші народи, що здавна проживають на території України.
Краєзнавство - це засіб розумового виховання учнів і воно повинно сприяти пізнанню життя людей рідного краю, творців матеріальних і духовних благ
Краєзнавча бібліотечна діяльність - одна з унікальних сфер діяльності, яка відрізняє місцеві публічні бібліотеки від інших бібліотек, надає їм місцевого колориту, регіональної специфіки. Тут започатковані кращі традиції формування, збереження і надання у громадське користування краєзнавчих і місцевих видань. Щоб орієнтуватися в потоці краєзнавчої літератури, бібліотекарі знайомлять студентів та учнів навчальних закладів міста з довідковими та тематичними виданнями краєзнавчого характеру, проводять творчі зустрічі з митцями краю, публікують огляди літератури, оформляють книжкові виставки тощо. 

Завітавши до міської центральної бібліотеки, студенти Дубенського педколеджу познайомились з краєзнавчим фондом бібліотеки. Під час бібліотечного уроку  присутні познайомились  з краєзнавчими виданнями та тонкощами бібліографічного і аналітичного опису цих документів, складання та використання анотацій, визначення цінності того чи іншого документа.  Ці знання стануть у пригоді студентам при пошуку документів  у різних бібліотеках, архівах  та фондах інших інституцій.



Немає коментарів:

Дописати коментар