пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

Свято рідної мови.



Загальна кількість носіїв української мови — більше 43 млн. чоловік.  Всього на землі налічується, за одними даними, приблизно 6 тис. мов, за іншими — близько 3 тисяч. Ними розмовляє далеко не однакова кількість людей: китайською мовою, наприклад, говорять понад 800 млн., російською 240 млн. Українська мова належить до слов'янської групи мов, яку традиційно ділять на східнослов'янські, західнослов'янські, південнослов'янські. Наша рідна мова, російська та білоруська є східнослов'янськими
До міської бібліотеки свято мови "О мово вкраїнська! Хто любить її. той любить мою Україну"завітали письменниця Любов Пшенична, композиторка і виконавиця пісень Галина Мосійчук. завідувач клубу і художній керівник  виховної колонії Марина Пекарська і Олександр Кравчук. завідувач міського клубу Оксана Буханська, соліст міського будинку культури Віталій Гуменюк, студенти коледжу культури і мистецтв, учні гімназії №2. 

Ведучі Ліна Вовк та Іван Сокол розповіли присутнім про виникнення та історію української мови, іі значення, мелодійність та красу.

Іван Сокол та Ліна Вовк
Любов Пшенична представила книгу Віталія Кудіна "Записи кореспондента", 

Любов Пшенична

На святі прозвучали пісні:"Гімн українській мові", "Звучи, рідна мово", "Мова калинова", "Заметіль", "Хай буде щастя і любов" та інші.

Галина Мосійчук
 
Оксана Буханська

 
Віталій Гуменюк

Олександр Кравчук і Марина Пекарська
Вікторія Мальчевська






Студенти та учні декламували вірші і гуморески українських класиків та місцевих письменників. 
Христина Даниш

Софія  Макарук


Анастасія Клічук
Яна Ліліца











               Серед учасників  свята були ті, хто починає пробувати свої сили в поезії. Серед них Анастасія Клічук, учениця ЗОШ №5, Яна Ліліца, Надія Кравчук і Анна Булик , учні гімназії №2.
Надія Кравчук


Анна Булик





 

Немає коментарів:

Дописати коментар