середу, 15 лютого 2023 р.

Зустріч з ветераном війни в Афганістані..


Щороку 15 лютого в Україні відзначають День 
вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Пам'ятна дата встановлена Указом Президента нашої держави в 2004 році і приурочено до завершення виведення військ колишнього СРСР з території Афганістану 15 лютого 1989 року.

Цього року виповнюється 34-та річниця виведення військ із Афганістану. Ця війна, яка теж називалась військовою операцією, принесла чимало сліз і горя в мирні родини українців. В Афганістані загинули 2572 наших співвітчизники. З 620 тисяч радянських військовослужбовців, які пройшли через Афганістан, 150 тисяч - громадяни України.

15 лютого, в Дубні як і багатьох містах і селах України, ветерани Афганської війни, матері та рідні загиблих під час виконання військового обов’язку в Республіці Афганістан, військовослужбовці, представники влади та громадськості покладають квіти до пам'ятного знаку землякам, полеглим в Афганістані, виносять подяку присутнім ветеранам війни та віддають шану загиблим воїнам.

У бібліотеці відбулася зустріч з воїном - афганцем, нині вчителем історії, краєзнавцем, керівником гуртка любителів шахів Анатолієм Степановичем Пожарським. Він познайомив присутніх з подіями того часу та книгами про афганців Дубенщини і своїми авторськими. 








Немає коментарів:

Дописати коментар