середу, 15 лютого 2023 р.

День дарування книг та День закоханих.

Міжнароий день дарування книг співпадає з Днем закоханих, або Валентинів день який святкується 14 лютого і згадується  цього дня під час літургії  католицькою церквою на честь  християнського священника Валентина, що  жив за часів імператора Клавдія II Готського і, всупереч уазу імператора, продовжував таємно вінчати всіх охочих.  За це його заарештували й ув'язнили під охороною офіцера, прийма́чка якого була сліпою. Священник оздоровив її, а опісля навернув на християнство батька й цілу родину. Довідавшись про це, імператор наказав відтяти йому голову, що й сталося 14 лютогоВікіпедія

14 лютого – це ще й Міжнародний день дарування книг. Він об’єднує всіх, хто любить читати. В цей день дарують книги друзям та незнайомцям, віддають їх бібліотекам, школам, дитячим будинкам, лікарням чи просто залишають твори друку у людних місцях.

Традиційно до акції "Подаруй бібліотеці книгу " долучився мер міста Василь Антонюк та начальник відділу культури Сергій Гавриленко, місцеві письменики Любов Пшенична, Сергій Рачинецт та  родина Евгенії Комісарук, учасник бойових дій в Афганістані Анатолій Пожарський, користувачі та гості бібліотеки. Цього дня та напередодні бібліотеці  дарували  книги, брошури з худохніми творами сучасних українських письменників, наукові та науково-дослідницькі видання, навчальні посібники та книги для малечі. А також гарні вітання та хороші побажання. 

Щиро дякуємо всім, хто завітав до бібліотеки і сприяв поповненню фонду новою змістовною сучасною літературою.

До цієї дати бібліотека проводим акцію "Тиждень безкоштовного запису до бібліотеки", з 13 по 17 лютого 2023 року.



















Немає коментарів:

Дописати коментар