суботу, 5 грудня 2015 р.

СНІД: подумай про майбутнє - обери життя



У всьому світі 1 грудня говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе ця глобальна епідемія.
СНІД – особливо небезпечна хвороба, яка несе смертельну загрозу людству. Це інфекційне захворювання здатне за 10 - 20 років поставити рід людський під реальну загрозу вимирання.
Першими, хто захворів на СНІД, були люди, які входили до «групи ризику». Це наркомани, повії, гомосексуалісти, хворі на уроджену гемофілію (тому що їхнє життя залежить від систематичного введення препаратів із донорської крові).
Та було б великою помилкою думати, що СНІД вибирає собі жертви тільки серед групи ризику. Ризик інфікування на ВІЛ із більшою чи меншою ймовірністю загрожує кожній людині. Вірус-убивця розповсюджується планетою з неймовірною швидкістю. Епідемія страшна не тільки смертями, а й тим, що призводить до тяжкої соціальної та економічної деградації суспільства.
На жаль, Україну визнано державою, яка від ВІЛ/СНІДу в Східній Європі постраждала найбільше. Сьогодні в нас офіційно зареєстровано 49 тис. осіб, що мають статус ВІЛ-позитивних. Серед них майже 4 тис. дітей у  віці до 14 років. У тенетах СНІДу перебувають понад 3 тис. громадян України, з яких понад 100 дітей. Це офіційна статистика, а Міжнародні експерти вважають, що ВІЛ – позитивних у нас значно більше.    
Тому ми маємо чітко пам'ятати, що здоровий спосіб життя, чистота у взаєминах - найкращі методи профілактики СНІДу.
Урок – застереження, який відбувся у бібліотеці, ознайомив молодь  з ознаками захворювання на СНІД, яким чином можна заразитися і як захиститися від ураження ВІЛ-інфекцією,  де можна пройти обстеження тощо.


Немає коментарів:

Дописати коментар